Search
  • Tekst og foto G.Borchgrevink

REIS SPANIA Bondegårdsferie på Mallorca

Omgitt av familie og gode venner opplevde vi det ekte Mallorca i en luksuriøs bondegård med 180 graders utsikt over olivenplantasjer og grønne frodige åkre med vinranker og mandeltrær.

IMG_1869small2.jpg
IMG_2383small.jpg

Mens de andre turistene straks etter landing haster av gårde i overfylte busser til strandhotell utenfor Palma by, setter vi oss i leiebilen og kjører noen få mil sørøstover mot Llucmayor. På byens torg blir vi hilst velkommen av trivelige Andrea Garau Vaquer, som gjennom selskapet Novasol, leier ut sin bondegård til oss skandinaver. Hun eskorterer oss videre på smale grusveier som slynger seg mellom mosegrodde steingjerder. Vi passerer beitende sauer og geiter, og blant knudrete oliventrær løper høns. Plutselig må vi bråbremse for en liten kanin midt i veien. Helt stille står den med bankende hjerte og lar seg klappe av ivrige barnehender.

IMG_1828small.jpg

Snart etter svinger bilene opp foran en kraftig og velholdt treport. Den tunge porten trekkes til side, og en duft av rosmarin og roser slår mot oss, vi er ved vårt endelige mål; den idylliske fincaen - bondegården. I mange år forfalt gårdene på Mallorca, de aller fleste etablerte seg langs kysten for å leve av turist-boomen. På 1970-tallet var det nesten folketomt på landsbygda, før noen igjen så mulighetene. Nå er det desto mer trendy med bondegård-ferie.

IMG_2299.jpg

Det fine med å ha egen bondegård er at man selv bestemmer tempo og rutiner. Etter en raskt tur til det lokale supermarkedet er vi tilbake i det velutstyre kjøkkenet og kan tilberede en eksotisk middag. Bedre fiske skal man lete lenge etter; Dorado, Red Snapper og en drøss for oss ukjente skjellsorter blir tilberedt i grillen på terassen som strekker seg rundt hele husets forside.

Smaks og duft-orgie. Bak huset ligger en grønnsakhage som barna forelsker seg i. De henter inn tomater, salat, urter og artisjokker. Frokost inntas på terrassen i ly av det vakre tuntreet. Vi nyter nyverpede egg, ferske croissanter, serranoskinke, pateer og lokale Sobrasada-pølse omgitt av bugnende sitrontrær, bougainvilla, roser og rosmarin.

Fincaen er idyllisk, ekslusiv men likefullt hjemmekoselig. Rundt hvert hjørne er et vakkert stilleben. Et digert tre har huske for to, og under, en hvit benk å meditere på. Ved siden av svømmebassenget med vann-rutsjebane ligger tennisbanen, også perfekt for rulleskøyter og basket.

IMG_2212.jpg

De dagene vi vil bade i havet drar vi til en av Mallorcas mest innbydende strender, den langgrunne Es Trenc, knappe 15 minutter unna med bil. Med bil er det enkelt med korte turer til strendene Les Salines i sør og dagsreiser til de mektige Tramuntana-fjellene og kystbyene i nord. Bil gjør det enkelt med dagsreiser til de mektige Tramuntana-fjellene og kystbyene i nord. Andre dager kjører vi nordøstover til vareutsalg fra skovarefabrikken Lotusse i byen Inca. Byen har også praktfulle vinkjellere. Gode Mallorcanske viner er Celler Can Ripoll og Celler Sa Traversa. I Alcudia ligger Hidro Park Puerto Alcudia med vannrutsjebaner for barna. Mallorca har også mange grotter feks. i Campanet, og dagsutflukter med båt er trivelig, fra for eksempel Puerto Suler il Sa Calobra. Mellom Can Picafort og landsbyen Sa Pobla ligger et fuglereservat. Hvert år gifter 50 nordmenn seg i Den Norske Sjømannskirken, for det er lett å forelske seg i Mallorca.

Vi er også flere ganger innom metropolen Palma by der vi shopper i fasjonable handlegater, besøker gallerier og cafeer i gamlebyen og fotograferer den praktfulle gotiske katedralen ”La Seu”.

Men etter noen timer lengter vi alltid tilbake til vår egen lille oase på landsbygda. Når vi kommer hjem kaster vi oss i svømmebassenget. Her dyrkes det gode liv. Finca ferie kan anbefales på det varmeste, det er både avslappende og sosialt.

#Spania #Mallorca #beautiful #market #oldmarket #reisverden #reisverden #travel #family #beach #strand #familie #ferie #bondegård #farm #bodega

27 views0 comments

Recent Posts

See All